Et korbildeEnda et korbilde

HumKorets meritter.

HumKoret gjennom 34 år.

2024.

24 & 25 februar: "Maribel frå Ukraina" solidaritetskonsert med kor og orkester I Hamar Domkirke (23) og i Kulturkirken Jacob, Oslo (24.)

2023.

9. desember. Opptreden til støtte for Frihetsbevegelsen i Iran i forbindelse med Fredsprisutdelingen.

23. September Vi synger for delegatene på HEF's landsmøte på Lillestrøm. Urfremføring av "Må du ha ytringsfrihet" fra korsuiten "Stemmer" av Hanne T. Aasheim, stor begeistring fra salen.

25-27. August. Vårt årlige KorSeminar i Gurvika ved Nevlunghavn ble gjennomført for 15 gang. Vi fikk en helg med Hanne T. Aasheim i førersetet. Nyttige og gøyale gruppeøvelser lørdag med den tradisjonsrike 'bankett' på kvelden. Søndag hadde vi Hanne helt solo og høydepunktet var at vi for første gang sang oss gjennom hele Hannes/vårt nye verk "Du har en stemme" fra A-Å. Stor begeistring fra både sangere og komponist!

2-5. August. Kortur med opptreden ved åpningen av Internasjonal Humanist-kongress i København.

Januar. Litteraturkveld på Blå, til støtte for kvinnene i Iran. HumKoret synger med Åse Klevland og runder av kvelden med tre sanger.

2022.

Desember. En HumTett synger konsert med Lars Lillo Stenberg.

November. KorKro med ur-premiere. Vi holdt konsert med løs snipp i Røverstaden, i de gamle lokalene til Club-7. Sammen med Rosenhof-koret ga vi til beste varierte smakebiter fra vårt rikholdige repetoire. Vi fremførte to satser fra et splitter nytt korverk, et bestillingsverk skrevet og arrangert av Hanne T. Asheim.

September. Endelig ble det tid for samling av korene tilsluttet HEF, denne gang i Trondheim. Hoved-eventet denne gang var en Flash-mob inne på Trondheim torg i regi av Jan Magne Førde. Lørdagskvelden inneholdt den tradisjonelle banketten hvor korene sang for hverandre. Storartet arrangert av Trondheimskoret.

2021.

Etter et langt og 'rart' vårsemester, med alvlyste Navnefester og Konfirmasjonsseremonier kom høsten med gjenåpning og seremoniene vi ikke fikk sunget i Rådhuset på våren ble 'tatt igjen' på høsten, fire helger i tett rekkefølge til glede for oss og forhåpentlig også publikum. Forøvrig kunne koret ønske flere nye medlemmer i flere stemmegrupper velkommen og mye nytt på repertoiret inspirerte oss gjennom høsten.

2020.

For første gang i korets historie ble alle planer og prosjekter ingenting av. Her er listen over hva HumKoret skulle gjort: Den årlige korseminar-helgen i Gurvika/Nevlunghavn ble redusert til et ett-dagsseminar i Oslo.Vi skulle ha deltatt på samling for korene tilsluttet HEF i Trondheim i september og vi skulle sunget konkurranse i Sacile, nord for Venezia i oktober. To Konfirmasjons-helger og to Navnefesthelger i vårsemesteret ble avlyst, men vi fikk til gjengjeld fem helger i høstsemesteret, og er glade for at det i det hele tatt kunne synges. Korjulebordet i tradisjonell forstand ble det ingenting av, men en munter gjeng samlet seg til bål, grilling og mye sang ved Sognsvann rett før jul.

2019. Vi feirer korets 30-årsjubileum i Oslo Sjømannsfornings ærverdige lokaler med mye sang, inviterte gjester, tidligere HumKorister og familie og venner.

HumKor-tur til Irland. Vi synger i et bryllup på Druide Mountain, opptrer på en lokal pub og på Celtic-Nights på hotellet vårt og har hyggelige dager og kvelder i Dublin.

2018. HumKoret er vertskap for vennskapstreff med de andre korene tilsluttet HEF i Norge. Vi holder også egen konsert, "Norske navler" med norske tekster og musikk.

2017. Etter invitasjon reiser koret til Nürnberg og synger for delegatene under "Die Welt Humanisten-tage."

2016.Vi holder Jazzkonsert i Teaterkjelleren Oslo.

2015. Koret drar på turné til Blaafarveverket, Modum og opptrer med Navnefestreportoaret vårt og holder en utvidet konsert etterpå.

2014. Store deler av året går med til å spille inn CD'n "Humanissimo." Men foruten de faste Navnefest og Konfirmasjonshelger i Oslo Rådhus reiser vi også til Oxford hvor vi synger for delegatene på The World Humanistic Congress. Året rundes av med plateslipp og 25-årsjubileumskonsert på Fabrikken i Oslo.

2013. Sammen med Sos-koret reiser vi til Hellas med Theodorakis og åpner Olympusfestivalen med gresk og norsk musikk.

2012. HumKoret og Sos-koret fyller Konserthusets store sal to kvelder på rad med "Musikk, magi og menneskeverd." En kveld med musikk av Theodorakis og tekster av Pablo Neruda og andre. Vi blir invitert til Hellas som æresgjester året etter.

2011. Urfremføring av korverket "Byen." Et verk i fem satser om det å bo i en storby. Musikk, arrangement og tekst av Hanne T. Aasheim spesialskrevet for koret.

2010. Vi synger konkurranse i Krakow og oppnår en tredjeplass.

2009. "Endelig voksen!" Koret holder sin 20-årsjubileumskonsert med kavalkade over repertoaret gjennom tyve år på Cosmopolite.

2008. Korkonkurranse i Bergen med hederlig plassering.

2007. "Sommernatt ved fjorden." Konsert i borggården på Oscarsborg Festning.

2006. HumKoret reiser til Praha for å delta i konkurranse, Praga-Cantat, Mannskoret HumMennene debuterer i konkurransesammenheng og vinner gullmedalje for kunstnerisk fremførelse og 2. plass for det tekniske. Storkoret vinner både gull og 1.plassen samt juryens ærespris for, sitat: "Outstanding performance and interpretation over all."

2005. "En hyllest til Mikis Theodorakis." Konsert med Sosialistisk kor i Konserthuset store sal i Oslo.

2004. Konkurranse på Jersey; Jersey International Choir-festival, og vinner juryens ærespris.

2003.Mer "Maribel." Denne gang i Pollen/Arendal minikonsert under 'Nei til atomvåpen's fredsleir på Tromøya.

2002. Maribelkonsert ved åpningen av Menneskerettighetshuset i Trondheim. Mannskoret HumMennene debuterer i Shabana Rehman-showet "På ski over Grønnland."

2001. Urpremiere på syngespillet "Maribel frå Patria." på Sagene Festivitetshus. En helaftens teaterforestilling, koristene er 'skuespillere' for første gang.

2000. "Skli inn på Café." Konsert i Gamle Logen i samarbeid med korene: Oslo Ø og Rosenhoffkoret.

1999. 10-årsjubileumskonsert i Lille Sal, Konserthuset i Oslo.

1998. Konsert på Cosmopolite i Oslo.

1997. Koret opptrer på Landssangerstevnet i Bergen.

1996. Koret spiller inn CD'n "Frodige fragmenter."

1995. Koret deltar i "Veien frem." (Norsk Arbeidsmandsforbunds 100-årsjubileum.)

1994. Konsert på Bootleg i Oslo og vi opptrer på Skagenfestivalen. HumKoret markerer sine fem år med konsert.

1993. Sommerkonserter i Kragerø og på Gunnarsholmen. Koret deltar også på "Larsivalen" (Lars Klevstrands 25-årjubileum som artist.) Vi holder også konserter i Gamle Logen og på Slurpen i Oslo.

1992-1991. Vi synger en rekke konserter på Slurpen.

1990. HumKoret synger sine første Navnefester og Konfirmasjoner for Oslo Fylkeslag i Oslo Rådhus. Vi opptrer også under Human-Etisk uke i Bergen.

1989. HumKoret etableres etter initiativ fra Oslo Fylkeslag av Human-Etisk Forbund.

Logg inn