Et korbildeEnda et korbilde

Vi er HUM-koret i Oslo

HUM-koret hører organisatorisk under Oslo Fylkeslag av Human-Etisk Forbund. Koret har som mål å representere Human-Etisk Forbund, formidle forbundets verdier og livssyn, og gi kormedlemmene et inspirerende musikkmiljø. Dirigent er Per Arne Olsen.

Koret i parken

Vi er et meget aktivt blandakor som består av ca 50 medlemmer i alderen ca 20 til 60. Vi har god balanse mellom stemmegruppene, og vi jobber målbevisst med å heve det musikalske nivået. Koret har også meget gode resultater i kor-konkurranser i Jersey, Praha, Bergen og Krakow.

Mannskorgruppen, HumMennene oppnådde 2.plass og gullmedalje i sin debut i konkurransesammenheng i Praha i 2006.

HUM-Koret ble stiftet i 1989 og sang offentlig første gang under en borgerlig navnefest senere samme år. I dag synger vi i humanistisk navnefest og humanistisk konfirmasjon ca seks helger om året. Med unntak fra ett års permisjon har Per Arne Olsen vært korets faste dirigent.

Repertoar

Koret mestrer mange ulike musikalske stilarter. Repertoaret spenner vidt fra norsk og internasjonal tradisjonsmusikk til internasjonal populærmusikk. Det eneste unntaket er religiøs musikk, derav mottoet «salmefri sone».

Ved siden av å opptre i arrangementene til Human-Etisk Forbund har koret også satt opp syngespillet «Maribel frå Patria» og større konserter som f.eks. «En hyllest til Mikis Theodorakis» i samarbeid med «Sosialistisk Kor i Oslo» og norske og internasjonale solister. Vi lager også egne konserter med forskjellige temaer, hvor vi i tillegg til å synge jobber med regi, opptre i 'roller' brekke opp den tradisjonelle koroppstillingen ol.

Vi har samarbeidet med flere kjente norske musikere, komponister og tekstforfattere bl.a.

  • Geirr Lystrup (syngespilletMaribel og konserter.)
  • Lars Klevstrand (kor-arrangementer, konserter og CD-utgivelse.)
  • Hanne T. Aasheim. Korverket "Byen." i 2011.

Vi har også samarbeidet med anerkjente solister, norske og internasjonale, i forskjellige sammenhenger.

Logg inn