Login

International Choir Festival of Jersey 2004:
Andreplass og «best individual choral piece»

HUM-koret gjorde inntrykk på både publikum og dommere i sin første internasjonale kor-konkurranse. Foruten andreplass fikk vi dommernes spesialpris og spontan invitasjon til korkonkurranse i Cork i Irland året etter.

Jenners Trophy for Best Individual Choral Piece I anledning av korets 15-års jubileum ble det besluttet å delta på en internasjonal kor-konkurranse. Valget falt på kanal-øya Jersey, nærmere bestemt «The International Choir Festival of Jersey» 7. til 10. oktober 2004. Denne konkurransen holdes annethvert år i Jerseys største by, St. Helier.

Festivalen besto av klassekonkurransene, konserter, og en hovedkonkurranse med publikums-show for samtlige klasser. Vårt kor stilte i klassen «Mixed Voices» med tre utenlandske kor. Det var bare ett av korene som fokuserte på sangteknikk og a capella sang på samme måte som oss, nemlig studentkoret «Maribor Academic Choir» fra Slovenia. De to andre hadde et noe mer «moderne» showpreg, blant annet med musikk på «boks» og heftig koreografi.

Klassekonkurransen

Vår klassekonkurranse foregikk i ærverdige lokaler i Victoria College Great Hall torsdagen. Etter en intens oppkjøring over flere måneder skulle vi nå for første gang finne ut hvordan vi kunne måle oss med kor fra andre deler av Europa. Spenningen i venterommet var stor da vi ventet på at to av korene gjennomførte sine konkurranser. Da vi endelig entret trabulantene lot vi det stå til, og i all hovedsak gikk det som planlagt.

Vi var nest siste kor ut, og var derfor så heldige at vi kunne sitte i salen og høre på slovenerne som siste kor ut. Og vi lot oss imponere av et avansert repertoar fremført av unge og klare stemmer. For de fleste av oss var det derfor selvsagt at vi ville komme på andreplass med klar margin til de to andre korene. Men at vi skulle få bare ett poeng mindre enn slovenerne kom nok som en overraskelse på mange av oss, og en lett vantro jubel kunne bryte ut.

Dommerne kom med sin tilbakemelding mens vi fremdeles satt i salen. Vårt kor fikk klart mest tilbakemeldinger, og det var veldig mye positivt å høre, og et par forbedringspunkter som vi allerede visste om. En fjær i hatten var det dessuten å bli spontant invitert av den ene dommeren til å delta i kor-konkurransen i Cork i Irland året etter.

Publikumsshow

Lørdag var viet til et større arrangement, nemlig «Choir of Choirs Competition» som gikk av stabelen i det tidligere festningsanlegget «Fort Regent» på en høyde i St.Helier. Her var det duket til galla med publikums-show hvor den populære BBC-programlederen Aled Jones var konferansier. Nå var tiden kommet for konkurranse på tvers av alle klassene, hvor vi blant annet skulle konkurrere om publikumspris og dommerpris.

Vi hadde på forhånd øvet inn Queen-låta «Bohemian Rhapsody» som skulle fremføres med elektrisk gitar, men på grunn av tekniske problemer og lokalenes beskaffenhet ble det besluttet at vi byttet den ut med John Lennon-låten «Imagine». Det skulle vise seg å være et klokt valg, og etter noen spennende minutter med finpussing leverte vi en vellykket fremførelse i hovedsalen Gloucester Hall som gjorde et sterkt inntrykk på både publikum og dommerpanel.

På dette tidspunktet hadde det nettopp blitt kjent at den britiske statsborgeren Kenneth Bigley hadde blitt funnet halshugget i Irak, og denne sangens appell til fornuft og humanistiske verdier ga kanskje en ekstra dimensjon som gjorde inntrykk på både publikum og dommerpanel. Det skulle da også vise seg at det var nettopp denne sangen som førte til at vi vant fagdommernes pris for beste fremførelse av enkeltnummer, og det å få denne høythengende prisen var virkelig et høydepunkt i denne turen.

En ekstra bonus er det også at det er en av korets tidligere medlemmer, Stein Eriksen, som har laget arrangementet som vi fremførte. Denne sangen har nå etter hvert blitt korets naturlige signatursang, ikke minst fordi innholdet på mange måter er et manifest for de verdier Human-Etisk Forbund står for. Arrangementet er nå også gitt ut på noter, og Stein Eriksen er igjen medlem av koret.

Les mer på Jersey-festivalens nettsider.

 

 
2017.
Desember.
19. KorJulebord. Ingeniørenes Hus,
kl. 18.30 - ?
2018.
Januar:
Februar:
24&25. Navnefester.
Mars:
April:
14&15. OBS, OBS! Navnefester I GAMLE LOGEN.
Mai:
5&6. Konfirmasjoner.
26&27. Konfirmasjoner.
Juni:
Juli:
August:
31/8-2/9. Korseminar.
September:
14-16. HefKor-treff, Oslo.
Oktober:
13&14: Navnefester.
November:
24&25. Navnefester.
Desember: